EMOTIVNO

Potresna ispovijest Ronalda: Išla je gladna u krevet kako bih ja imao šta jesti

Dolores Aveiro (65) u utorak doživjela moždani udar

Dolores Aveiro i Kristijano Ronaldo. Instagram

J. A. / Avaz Sport

6.3.2020

Kristijano Ronaldo (Cristiano) vratio se u Torino nakon što je posljednjih dana boravio u Portugalu zbog toga što je njegova majka Dolores Aveiro (65) u utorak doživjela moždani udar. 

Hvala vam na porukama podrške. Majka je stabilno i oporavlja se. Moja porodica i ja zahvaljujemo medicinskom timu i molimo vas za malo privatnosti - napisao je Ronaldo na Twitteru.

Dolores je svakako najvažnija žena u Kristijanovom životu. Konsultiraju se o svim važnim odlukama u karijeri Kristijana, a navodno se ona pitala i o djevojkama s kojima bi se Kristijano zabavljao. Nije tajna da voli Georginu Rodrigez (Rodriguez), aktuelnu Kristijanovu ljubavnu partnericu.

Dolores Aveiro doživjela moždani udar. Agencije

Dolores je odrasla u teškom siromaštvu. Nije imala podršku supruga i Kristijanovog oca Hosea Dinisa Aveira (Jose), koji je bio alkoholičar. Dolores je jednom prilikom pričala da je čak razmišljala o pobačaju dok je nosila Kristijana, jer je živjela u veoma teškim uvjetima, gdje je četvero djece dijelilo jednu sobu.

Kristijanovo djetinjstvo bilo je vrlo teško, pa je često isticao koliku je žrtvu podnosila njegova majka.

Ona mi je sve omogućila žrtvujući svoj život za mene. Išla je gladna u krevet kako bih ja imao šta jesti. Nismo imali para, a ona je radila sedam dana kako bih ja mogao biti fudbaler. Cijeli moj uspjeh posvećen je njoj - rekao je Portugalac jednom prilikom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.