PARAGVAJ

Fudbalski turnir u Ronaldinjovom zatvoru, advokat poručuje: On je glup

Ova dva događaja nemaju veze jedan s drugim, već je to puka slučajnost, kažu iz uprave zatvora

Ronaldinjo: Dobro izdržava zatvor. Twitter

J. A. / Avaz Sport

10.3.2020

Zatvor u kome se nalazi Ronaldinjo (Ronaldinho) organizirat će turnir u malom fudbalu, kome će vjerovatno prisustvovati i ova fudbalska megazvijezda. Osvajač Svjetskog prvenstva iz 2002. godine upozoren je da bi mogao provesti i do šest mjeseci u zatvoru u Paragvaju zbog optužbe da je koristio lažni pasoš te zemlje. On je bez pasoša matičnog Brazila ostao 2018. 

Ronaldinjo i njegov brat Roberto pritvoreni su pod optužbom da su probali ući u zemlju s lažnim pasošima. Osvajač ''Zlatne lopte'' iz 2005. godine trenutno je u zatvoru u Asunsionu, pošto je sud odbio njegovu molbu za kaucijom i kućnim pritvorom.

Ali, kako pišu brazilski mediji, zatvor će organizirati turnir u futsalu, koji počinje u ponedjeljak. Ne očekuje se da će Ronaldinjo učestvovati, ali su nadležni rekli da bi voljeli da učestvuje. Ova dva događaja nemaju veze jedan s drugim, već je to puka slučajnost, kažu iz uprave zatvora. 

Kako sada stvari stoje, Ronaldinjo dobro izdržava zatvor, pošto je na fotografijama iz njega nasmijan.

Njegov advokat Adolfo Marin insistira na odbrani da 39-godišnji Brazilac nije znao da radi bilo šta pogrešno kad je pokušavao ući u Paragvaj s lažnim pasošem. 

Sudovi nisu uzeli u obzir da Ronaldinjo nije znao da čini zločin, jer nije razumio da su mu dali lažne dokumente. On je glup - rekao je advokat za list Folha iz Sao Paula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.