ENGLESKA

Odgođen derbi između Sitija i Arsenala: "Topnici" u dvosedmičnoj izolaciji

Družili se s Evangelosom Marinakisom koji ima koronavirus

Igrači Arsenala u dvosedmičnoj izolaciji. AFP

J. A. / Avaz Sport

11.3.2020

Engleska Premijer liga odgodila je derbi koji su danas trebali igrati Mančester siti i Arsenal.  Razlog je što su se igrači "Topnika" prije dvije sedmice družili s Evangelosom Marinakisom, vlasnikom Olimpijakosa, nakon londonske utakmice njegovog kluba s Arsenalom u Evropskoj ligi. 

Marinakis, koji je također vlasnik i engleskog drugoligaša Notingem Foresta, u utorak, 12 dana nakon što je na Emirejtsu slavio prolazak njegovog kluba protiv Arsenala u Evropskoj ligi, na Instagramu je objavio kako su testovi pokazali da je pozitivan na koronavirus. 

Arsenal je objavio da su se "nakon utakmice brojni njihovi igrači družili s vlasnikom Olimpijakosa". 

Evangelos Marinakis. Arhiv

Zbog toga, kako pišu engleski mediji, igrači "Topnika" trebaju u dvosedmičnu samoizolaciju. Zato što je preporuka britanske Vlade da onaj koji je kontaktirao s osobom koja ima koronavirus treba provesti toliko u samoizolaciji jer simptomi bolesti se pokazuju nakon pet dana.

Još jedan potencijalno veliki problem za zdravlje u engleskom nogometu predstavlja to što se Marinakis nakon utakmice također njegovog Notingema protiv Milvola u petak, družio s nekoliko igrača Foresta. Igrači tog kluba, koji se bori za plasman u Premijeršip, u subotu bi trebali igrati protiv Šefild Vendsdeja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.