JEZIVA SCENA

Bh. golman se gušio u krvi, 12 minuta se borili da mu izvuku jezik

Ne sjeća se trenutaka dok su se njegovi saigrači borili da mu spase život

Ismail Vrebac kaže da se još ne osjeća najbolje. Facebook

Avaz Sport

11.3.2020

Prava drama odvijala se prošlog vikenda na utakmici Regionalne lige Zapad u Skender-Vakufu između domaćina Progresa i gostujuće ekipe Bratstvo Kozarac. Golman domaćina Ismail Vrebac zadobio je povredu opasnu po život, zbog čega je utakmica bila prekinuta duže od deset minuta. 

Kako je Vrebac ispričao za Nezavisne, ne sjeća se trenutaka dok su se njegovi saigrači borili da mu spase život. 

- Sjećam se samo da je bio ubačaj sa strane i da sam krenuo na loptu. Sljedeće čega se sjećam je da sam se probudio krvav u Hitnoj - ispričao je Vrebac, koji je kolima Hitne pomoći prebačen iz Skender-Vakufa na UKC RS u Banjoj Luci, a potom u bolnicu u Jajcu.

Kaže da su mu drugi igrači poslije ispričali kako su se 12 minuta borili da mu izvuku jezik i da se gušio u krvi. Dodaje da se još ne osjeća najbolje, ali se nada da će se ubrzo oporaviti i vratiti na teren. 

Još mi se manta, glava me boli i nemam orijentacije - kaže Vrebac, rodom iz Jajca, dodajući da ima četiri konca u predjelu usta gdje je zadobio udarac. 

Jedan od Ismailovih saigrača Dragan Verić opisao je dramatične trenutke s terena u Skender-Vakufu.

U duelu je dobio udarac i ostao bez svijesti. Deset minuta smo se borili da mu izvučemo jezik. Bilo je potresno, pokušavaš da mu pomogneš, a ne možeš. Ipak, Bogu hvala, sve se dobro završilo - rekao je Verić i dodao da će im Vrebac faliti na terenu, te da se nada njegovom skorom povratku. 

Ismail Vrebac, osim za Progres, brani i mali fudbal u Borcu i jedan je od najboljih futsal golmana u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.