HRVATSKA

Davor Šuker i Zlatko Dalić poslani u samoizolaciju

Nakon što je potvrđeno da je Slaviša Kokeza zaražen koronavirusom

Dalić i Šuker: Poslani u samoizolaciju. Agencije

J. A. / Avaz Sport

14.3.2020

Predsjednik Nogometnog saveza Hrvatske Davor Šuker, selektor Zlatko Dalić, direktor Damir Vrbanović, portparol Tomislav Pacak i voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac su u samoizolaciji do srijede, javljaju hrvatski mediji. 

Naime, svi oni bili su 2. marta na kongresu UEFA-a i izvlačenju grupa Lige nacija u Amsterdamu, na kojem je bio i predsjednik Nogometnog saveza Srbije Slaviša Kokezam kod kojeg je utvrđen koronavirus. Kokeza je primljen na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije u Beogradu. 

Kokeza: Zaražen koronavirusom. Agencije

- Koliko znamo, niko od nas koji smo bili tamo nije bio u bliskom kontaktu sa Slavišom Kokezom, ali smo iz predostrožnosti i u dogovoru s našim ljekarom Zoranom Bahtijarevićem svi u samoizolaciji do srijede. Niko ne pokazuje nikakve simptome - kazao je portparol HNS-a Tomislav Pacak.

Kongres UEFA-e održan je u Amsterdamu neposredno uoči ždrijeba grupa Lige nacija, prisutni su bili predsjednici svih evropskih nogometnih saveza, bila je i većina selektora. 

U Amsterdamu je bio i cijeli bord UEFA-e, uključujući predsjednika Aleksandra Čeferina te predstavnika nacionalnih saveza, među kojima su bili i zvaničnici Nogometnog saveza BiH. Našu delegaciju je predvodio predsjednik Saveza Elvedin Begić, u čijem društvu su još bili potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.