DEBILIZAM

Dok je mahovine, bit će i budala: Američki fudbaler zgrozio javnost postupkom u "izolaciji"

Javno se hvalio bahanalijama. Twitter

Avaz.ba

20.3.2020

Iako je preporuka svima, pa i onim najpopularnijim sportistima da budu kući te da na taj način spriječe daljnje širenje koronavirusa koji je paralizirao svijet, neki se toga ne drže. Među takvima je i Derijus Gvajs (Derrius Guice), igrač američkog nogometa. Odnosno, za upućenije, raning bek NFL-ekipe Vošington redskinsa.

On se na društvenim mrežama hvalio kako je bio na brodu sa šest foto-modela. Javnosti je 22-godišnjak poznat kao osoba koja voli raskalašen život u dobu kada nije sezona utakmica, a sad je odlučio otići na jahtu, prenose Sportske novosti. 

Javnost ga je, očekivano odmah napala jer se nije pridržavao mjera koje se propisuju u cijelom svijetu. Distanca, smanjiti okupljanja bilo kakvog tipa. Gvajs se stao braniti prilikom objašnjavanja da ih na brodu nije bilo više od deset, a kasnije je i brisao komentare...

Američka javnost neće dobro podnijeti ovakav događaj, a fotografije s društvenih mreža u taj čas postale su viralne. Još se mladić i hvalio.... Biti na jahti s bilo kime u ovom trenutku nije baš pametno.

Pitanje je koliko su pametne i ti top-modeli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.