LONDON

Murinjo oduševio Engleze: Dostavljao hranu ugroženim stanovnicima

Portugalski stručnjak učestvovao u dobrotvornim aktivnostima

Murinjo u drugačijem izdanju. Twitter

J. A. / Avaz Sport

24.3.2020

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo (Jose Mourinho) oduševio je Engleze u vrijeme pandemije koronavirusaBritanski mediji prenose kako je učestvovao u dobrotvornim aktivnostima u Sjevernom Londonu, gdje je dostavljao hranu starijim osobama.

Portugalski stručnjak trenutno ima dosta slobodnog vremena jer su treninzi Totenhema otkazani pa je sarađivao s dobrotvornom organizacijom "Age UK" u blizini trening centra "Pijetlova" u Sjevernom Londonu. 

- Dajem malu pomoć organizacijama "Age UK Anfield" i "LoveYourDoorStep Enfield" i naravno da možete donirati hranu, novac ili biti dobrovoljac. Vrlo lako je stupiti u kontakt s ovim organizacijama - rekao je Murinjo, koji je pozvao sve da se pridruže akciji.

Zamislite samo oduševljenje kod najugorženijeg sloja stanovništva kada su na pragu vidjeli Murinja s kesama u rukama, istina dobro zamaskiranog zaštitom za lice i rukavicama.

Ovim potezom Murinjo je dao lijep primjer kako se mlađi trebaju ophoditi u ovim teškim vremenima. Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.