PRIMJER DRUGIMA Pozitivnih priča ima i u ovim teškim vremenima

Kad nije na terenu, reprezentativka BiH pomaže najugroženijima

Zbog pandemije koronavirusa, svijet nogometa je paraliziran

J. A. / Avaz.ba
25.03.2020 13:11

Ajla Skalić: Ostanite u kući

Foto: Instagram

Zbog pandemije koronavirusa, svijet nogometa je paraliziran. Takmičenja su prekinuta, a niko ne zna kad će utakmice ponovo početi. Ipak, pozitivnih priča ima i u ovim teškim vremenima, a za jednu od njih pobrinula se Ajla Skalić, članica ženske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Mlada nogometašica iz Bihaća trenutno nastupa za ŽNK Viktorija iz Slavonskog Broda, a istovremeno radi kao glavna sestra u Domu za stare i iznemogle "Kap veselja" u Požegi. Nikada nije planirala da će spojiti medicinu s nogometom.

- Medicina mi, u početku, nije bila zanimljiva, ali i sada se više zanimam za nogomet. Medicina je nešto što radim uz nogomet i vjerovatno ću se njome baviti i nakon završetka igračke karijere - kaže Ajla Skalić.

Uvijek je spremna pomoći onim najugroženijima. 

- Brinemo se o svim mjerama i pridržavamo se svih mjera kako ne bi došlo do koronavirusa i kako bismo zaštitili naše najstarije i nemoćne osobe - govori sagovornica.

Istakla je kako joj nogomet nedostaje.

- Jedva čekam da se, zajedno sa svojom ekipom, vratim na teren i da pobijedimo i ovu utakmicu protiv koronavirusa - riječi su mlade nogometašice, koja slobodno vrijeme provodi samostalno trenirajući u kući, kao i uz čitanje knjiga ili slikanje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🥰

Objavu dijeli Skalić Ajla (@skalicajla)

Imala je poruku i za sve naše sugrađane.

- Prije svega, pazite na sebe i na ljude oko sebe, slušajte savjete nadležnih organa i poštujte ih. Ostanite u kući, niste sami na svijetu - zaključila je Ajla Skalić.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

NA VRH