UPUTIO IZVINJENJE

Očekuje ga žestoka kazna: Fudbalski reprezentativac prekršio karantin i pijan upravljao vozilom

Nevjerojatno mi je žao i nevjerovatno mi je neugodno, rekao je 26-godišnji veznjak

Pejn: Ništa od nastavka sezone. FIFA

E. J. / Avaz.ba

26.3.2020

Veznjak Velington feniksa Tim Pejn (Payne) uputio je izvinjenje nakon što je prekršio karantin tokom pandemije koronavirusa u Australiji, kada je u pijanom stanju upravljao vozilom za golf ulicama Sidneja. Pejna i njegovog saputnika u bagiju, saigrača Olivera Sejla (Sail), očekuju drastične sankcije zbog bijega iz karantina u ranim jutarnjim satima u utorak. 

- Nevjerojatno mi je žao i nevjerojatno mi je neugodno - rekao je Pejn za novozelandski radio Sport.

Fudbaleri novozelandskog Feniksa bili su u izolaciji u Sidneju u nadi da će moći igrati australsku A-ligu, kao jedini strani klub, ako se takmičenje nastavi pred praznim tribinama.

No, sezona je otkazana, a ekipa se vratila kući. Novozelandski reprezentativac Pejn (26) rekao je da su njegovi saigrači pili u zabačenom dijelu sjevernog Sidneja, kada su on i Sejl odlučili uzeti vozilo za golf.

Izvještaji navode da ih je policija zaustavila pet kilometara dalje od mjesta gdje je smještena ekipa, a Pejn je bio pozitivan na alkotestu. Nogometni savez Australije (FFA) saopćio je da istražuje i veoma ozbiljno shvata ovaj slučaj.

- Ako se ustanovi da je došlo do bilo kakvog prekršaja, FFA će brzo djelovati u skladu s kodeksom ponašanja - navedeno je u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.