RAZGOVOR

Bivši igrač Đenove za "Avaz": U Italiji će karantin biti sigurno produžen

Iskusni veznjak svojevremeno je upisao tri nastupa u Seriji A

Enis Nadarević. Agencije

Piše: J. A. / Avaz Sport

3.4.2020

Enis Nadarević je nogometaš porijeklom iz Bihaća koji trenutno nastupa za italijanskog niželigaša Junajted zlaj. Ofanzivac koji je 2013. godine napravio transfer u Đenovu u razgovoru za "Avaz" govorio je o stanju u Italiji, koja je evropsko žarište pandemije koronavirusa, ali i o svojoj karijeri.

- Trenutno živim u Bariju i nažalost ovdje je situacija kritična. Sve je zatvoreno, niko ne radi niti kud možeš ići. Samo možeš otići po hranu ili u apoteku i to su jedina dva razloga da se može izaći iz kuće. Za druge stvari se ne može napuštati kuća, a kazne su od 400 do 3.000 hiljade eura - kaže Nadarević.

Dodaje da ima straha među ljudima jer je stanje alarmantno.

- Narod se plaši da ne bi bio produžen karantin. Ipak, sigurno će karantin biti produžen za još 20 dana, a već smo od 9. marta zatvoreni u stanu. Vrijeme u kući provodim s porodicom i svaki dan pokušavamo nešto novo raditi jer ako ne radiš ništa, to te psihički ubija. Sretan sam što imam kćerku Arijanu i sina Armina pa mi ne može nikako biti dosadno. Oboje vole loptu tako da se svaki dan igramo - govori Nadarević.

Enis Nadarević. Agencije

Ovaj iskusni veznjak svojevremeno je upisao tri nastupa u Seriji A.

- Đenova me 2013. kupila iz Varezea jer me je htio trener Luidži Delneri (Luigi). Odmah sam debitirao protiv Katanije i izgubili smo 2:0. Trener je dobio otkaz pa je došao drugi, koji nije imao povjerenja u mene i pod njegovim vodstvom sam odigrao dvije utakmice i to je bila moja kratka avantura u prvoj italijanskoj ligi - prisjeća se naš sagovornik.

Otkrio nam je svoje planove u budućnosti.

- Imamo već neke opcije za Seriju B, samo se čeka da prođe ova situacija s koronavirusom pa da se taj transfer realizira - zaključuje Nadarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.