SRBIJA

U velikoj tučnjavi navijača u Beogradu zamalo stadao policajac

Pokušavao raditi svoj posao

Novi sukob navijača u Beogradu. Arhiv

Avaz.ba

30.4.2020

Ulice Beograda bile su u srijedu popodne poligon za huliganski okršaj između Delija i Grobara, navijača dva popoularna beogradska kluba, između kojih se tokom pandemije koronavirusa razbuktao "grafitaški rat". To je podiglo tenzije među zaraćenim navijačkim grupama, a sve je kulminiralo sukobom u srijedu. 

Sukob se prvo odigrao u blizini stadiona Partizana, gdje je došlo i do pucnjave, nakon koje se jedna grupa razbježala, dok se veća tuča desila kod Željezničke stanice Prokop.

Zvezdini navijači su pripremili napad na protivnički tabor u blizini stadiona Partizana, u tuči je na obje strane učestovalo po 20-25 lica, koji su bili naoružani različitim predmetima.

Na licu mjesta se u momentu sukoba našao i jedan policajac, koji je pokušao da razdvoji sukobljene strane, prema pisanju srbijsnskih medija, što ga je moglo skupo koštati.

On je, prema nezvaničnim informacijama pokušao razdvojiti sukobljene strane, nakon čega ga je pojurila grupa huligana. Da bi spasio svoj život, pobjegao je na svom motociklu, ali je za njim u potjeru krenuo jedan automobil. Ubrzo poslije toga, navodno se policajac tokom bjekstva od huligana zakucao u bilbord i tom prilikom je zadobio lakše povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.