FUDBALERI Desio se duel titana

Obračun u Milanu: Čovjek koji je stao "na crtu" Zlatanu Ibrahimoviću

Nije bilo šanse da ih razdvoje

Avaz.ba

Onijevu: Okršaj sa Šveđaninom

Foto: Twitter


Zlatan Ibrahimović važi za "tvrdog" momka u svijetu fudbala, malo je onih koji bi se Šveđaninu smjeli suprotstaviti. On je čovjek koji izaziva poštovanje u svlačionici i uvijek je lider. Osim toga ne trpi da mu je bilo blizu, pa mnogi kažu da nije baš najugodniji saigrač.

Ipak, postoji čovjek koji će možda više od očinjenog na travnjaku, ostati upamćen po tome da je stao "na crtu" velikom Zlatanu. Zove se Oguči Onijevu (Oguchi Onyewu), Amerikanac je, a svojevjeremo je imao duel sa Ibrahimovićem na jednom od treninga Milana. O tom nemilom događaju govorio je njihov nekadašnji saigrač Masimo Ambrosini (Massimo).

- Pokušao sam da ih razdvojim, ali to vam je bilo kao da pokušavate da otključate zaključana vrata prstima, nije bilo šanse. Koji sekund kasnije vidio sam samo Gatuza (Gatusso) dole s njima - prisjetio se tuče dvojice "teškaša" Abrozini.

Onijevu je nekoliko godina poslije tuče sa Zlatanom rekao da mu je Šveđanin rekao stvari koje nije trebao, ali i da je i sam to isto uradio. Nakon svega stiglo je obostrano izvinjenje.

Više o temi Zlatan Ibrahimović

NA VRH

Podijeli članak na