MILANO

Eriksenovi dani u podrumu i problemi s policijom

Stigao je u Inter iz Totenhema kao veliko pojačanje

Eriksen: Neugodna situacija. Twitter

Avaz.ba

10.5.2020

Kristijan Eriksen (Christian) stigao je u Inter iz Totenhema kao veliko pojačanje. Bio je blizu isteka ugovora, pa su ga u Milanu uspjeli kupiti za 20 miliona eura. U Interu nije proigrao kako su se nadali, nije u prvih 11. Pominjalo se i njegovo loše zalaganje, ali to klub nije potvrdio.

Ipak, utakmice i treninzi nisu najveći njegov problem od dolaska u Inter. On se nije baš najbolje snašao u vrijeme koronavirusa. Njegov boravak u Milanu pretvorio se u noćnu moru. Ovaj grad je bio jako pogođen zarazom, a Eriksen nije stigao ranije pronaći kući za stanovanje u gradu, pa je ostao u Interovom trening centru. Sa njim je bilo još pet trenera koji ne žele da rizikuju da zaraze porodice, kao i jedan kuhar. 

Nije smio izlaziti na teren, odlazak u kupovinu bio je prava mora kada je naišao na policiju.

Bilo je neprijatno, nikako nisam uspio da im objasnim da idem u prodavnicu. Treninizi su po programu koji mu je klub poslao, a i ishrana je po propisanom režimu. Na parkingu postoji podrum u kojem trčim, 35 metara je dugačak, pa tako mjerim razdaljinu, objasnio je Eriksen. 

Kako kaže bilo je pomisli da ode kod nekog od saigrača koji zna engleski jezik, ali je odustao.

Razmišljao sam da odem kod Lukakua ili Janga (Young), ali i oni imaju porodice, nije u redu da smetam, niti da spavam dva mjeseca na tuđem kauču, zaključio je Eriksen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.