AFERE Istražitelji imaju presretnute razgovora

Kako su igrači Reala namještali utakmice: Stavili smo 100 hiljada eura na keca

Sporna i utakmica Hetafe - Viljareal

Avaz.ba
15.05.2020 19:13

Sporna utakmica: Završeno bez pobjednika

Foto: Twitter

U Španiji se nastavlja istraga oko namještanja utakmica. Pod lupom su utakmice između Valjadolida i Valensije, Hueske i Himnastika, te Sarinene i Karinjene.  Za organizovanje kriminalne grupe osumnjičeni su nekadašnji fudbaleri Raul Bravo i Karlos Aranda (Carlos). Sumnja se i na učešće Hetafea u namještanju duela posljednjeg kola La Lige sa Viljarealom. 

Naime, Aranda je prije meča kontaktirao Paka Estebana (Paco), bivšeg igrača Elčea, koji je opet kontaktirao Migela Tenju (Mihel Tenia), trenera u mlađim kategorijama Viljareala. Španski mediji donose dio razgovora koji su u posjedu istražitelja.

- Kakav si sa kapitenom Hetafea? Saznaj da li su se dogovorili i častiću te parama za ljetovanje, upitao je između ostalog Aranda.

Esteban je rekao da je dobar sa kapitenom Molinom i da će ga ovaj uskoro zvati.

Dat ćemo vam po 10.000, možda i više. Zavisi od kvote. Stavili smo 100.000 eura na keca. Ako napravimo više para, možda i vi dobijete više, rekao je Aranda Estebanu tokom telefonskog razgovora koji je bio presluškivan. 

Kalkulacija kladioničarskih, ali i onih u vezi sa plasmanom u Ligu šampiona, bilo je mnogo, da bi na kraju utakmica između Hetafea i Viljareala završena rezultatom 2:2.

Komentari

NA VRH