NESREĆE

Posljednji snimak tragično stradalog Emilijana Sale

Potpisao dokumente vezane za Kardif

Sala: Svijet bio šokiran. Arhiv

Avaz.ba

28.5.2020

Fudbaler Emilijano Sala (Emiliano) poginuo je početkom 2019. godine, tri dana nakon što je završio formalnosti oko prelaska u Kardif iz Nanta u transferu vrijednom 15 miliona funti, a tek sada je isplivao snimak potpisivanja ugovora. Napadač je tri dana prije smrti potpisao nekoliko formulara i tako postao zvanično igrač kluba, pa je uslijedilo i slikanje ispred grba novog tima. 

Tragedija je potresla planetu. Avion kojim je Sala putovao u Englesku ne bi li se priključio novim saigračima, srušio se i pao u kanal Lamanš. Svakakve su informacije obelodanjene od trenutka nesreće, pokrenute su istrage. Ubrzo nakon nesreće svjetlo dana su redom ugledale mnoge nepravilnosti i činjenice koje su dodatno utjecale na tugu, ali i bijes Saline porodice. Prvi šokantan detalj bilo je otkrivanje da pilot aviona nije imao dozvolu. 

Inače, FIFA je presudila da Kardif mora platiti cijeli iznso obeštećenja ili da se suoči za trogodišnjom zabranom dovođenja igrača. Kardifova žalba otišla na Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.