HAPŠENJA

Slovenski mediji: Među privedenim u Bijeljini i sudija koji je dijelio pravdu u Ligi prvaka

Prilikom pretresa vikednice u mjestu Suvo Polje kod Bijeljine, gdje je zatečeno 35 osoba, pronađeno je 10 pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge...

Vinčić: Ove sezone sudio tri utakmice u Ligi prvaka. Agencije

Avaz.ba

28.5.2020

Prema informacijama do kojih je došao slovenski "24ur.com" među 35 privedenih osoba u policijskoj akciji u Bijeljini nalazi se i poznati nogometni sudija iz ove države Slavko Vinčić.

Prilikom pretresa vikednice u mjestu Suvo Polje kod Bijeljine, gdje je zatečeno 35 osoba, pronađeno je 10 pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopa, novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama.

Slovenski "24ur.com" piše kako je među uhapšenim i sudija Slavko Vinčić koji je ove sezone dijelio pravdu na tri utakmice Lige prvaka. Navode kako je Vinčić priveden u policiju kao svjedok.

Kažu kako su razgovarali i s predsjednikom Saveza nogometnih sudija Vladom Šajnom koji je potvrdio da je Vinčić bio na zabavi, ali da je to splet nesretnih okolnosti i da se "našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme".

S jedne od utakmica na kojoj je Vinčić dijelio pravdu. Agencije

Sudija je navodno već na putu za Sloveniju, a u Bosni i Hercegovini bio je na poslovnom putovanju.

Vinčić je koji je rođen 25.11.1979 godine sudio je preko 160 utakmica u Prvoj igi Slovenije, sudio je Ligu nacija, Ligu Evrope, Ligu prvaka, a bio je pozvan i da sudi utakmice grčkog prvenstva. Dva puta je sudio i finale Kupa Slovenije. 

Vinčić je ove sezone sudio tri utakmice u Ligi prvaka. Sudio je utakmice Club Brugge – Galatasaray (18.9.2019.), zatim KRC Genk – Liverpool (23.10. 2019.) i Manchester City – Shakhtar Donetsk (26.11. 2019.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.