KOLUMBIJA

Legendarni golman govorio o druženju s narkobosom Eskobarom

Posjećivao sam ga u zatvoru

Iguita: Uvijek plijenio pažnju. Arhiv

Avaz.ba

5.6.2020

Plijenio je na travnjaku, nesvakidašnjim dobranama, ali nerijetko je znao biti daleko do svog gola. Za neke vrhunski golman, za druge cirkuzant. Čuveni kolumbijski golman Rene Igita (Higuita) na terenu je svojim izgledom, ali i stilom branjenja uvijek privlačio pažnju.

Njegova duga kosa i ludorije na terenu izazivale su veliku pažnju, a 1993. godine je bio pod velikim pritiskom vlasti prilikom hapšenja najvećeg narkobosa svih vremena Pabla Eskobara (Escobar).

Kada je počela potjera za Pablom hapsili su sve njegove prijatelje. Na mene su vršili pritisak da ga odam, ali ja zaista nisam ništa znao. Nisam bio njegov prijatelj. Ljudi su pomislili da sam mu prijatelj jer sam išao da ga posjetim u zatvoru. Vlasti su znale da sam nevin, ali u potrazi za njim su ispitivali sve koji su ga posjećivali, rekao je govori Igita i dodao: 

- Da sam imao fotografiju sa Alvarom Uribeom, svi bi rekli da sam političar. Da sam je imao s gerilcima, mislili bi da sam gerilac, a ovako bi govorili da sam trgovac drogom. Zahvalan sam mu što je gradio fudbalske terene kada to niko nije želio i to je sve.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.