INFRASTRUKTURA Kategorija 3 nije zadovoljena

Iz FK Sarajevo bljuju vatru: Koševo je opet neuslovno, igrat ćemo u Zenici

Preostala 44 radna dana do učešća predstavnika glavnog grada BiH u Ligi prvaka

N. D. / Avaz.ba
17.06.2020 17:54

Koševo: Mnogo toga još treba uraditi

Foto: Arhiv

Nakon što Izvršni dobor Evropske fudbalske federacije (UEFA) objavio termine igranja utakmica evropskih kupova oglasili su se iz Fudbalskog kluba Sarajevo. Poruka je jasna, u bordo klubu nisu zadovoljni onim što je urađeno na stadionu Koševo.

- Današnjom odlukom UEFA-e jasno je da su preostala samo 44 radna dana do učešća predstavnika glavnog grada Bosne i Hercegovine u Ligi prvaka, a neki od radova na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase još uvijek nisu ni započeli. Napominjemo da je stadion izuzetno neuslovan, sa oronulom okolinom, neuslovnim mjestima za gledaoce, te brojnim drugim nedostacima. Stadion ne ispunjava uslove za UEFA kategoriju 3 koja je obavezna za odigravanje utakmica od 3. pretkola evropskih takmičenja, naveli su iz FK Sarajevo.

Kako su napomenuli, prema UEFA-i da bi stadion zadovoljio uslove potrebne za kategoriju 3, na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase neophodno je postaviti grijače na terenu, obezbijediti radne sobe za medije i fotoreportere, proširiti platformu za TV kamere, te izvršiti modernizaciju sjedišta za medije.  

  • Upitne utakmice na Koševu
    Upitne utakmice na Koševu Foto: Arhiv

- Također, golim okom svaki posjetilac može da vidi brojne druge nedostatke u vidu odlomljenih betonskih dijela, neokrečenih vanjskih i unutrašnjih prostora, prljavih tribina sa komadima smeća koji godinama trunu u procjepima i pukotinama stadiona...

Prethodno navedeno je potrebno sanirati i popraviti radi građana ovog grada i Općine Centar, jer oni ne zaslužuju poniženje gledanja utakmica Evropske lige i domaćih takmičenja pored komada odvaljenog betona ili smeća, poručili su iz kluba.

Na kraju, potvrdili su ono što je najviše i zanimalo navijače, da će najvjerovatnije igrati u Zenici.

- Obzirom na usporen tempo odvijanja radova, birokratske i druge komplikacije koje se javljaju svakodnevno, FK Sarajevo izražava zabrinutost da obećanja predstavnika nadležnih institucija neće biti ispunjena, te da će još jednom, najveći gubitnici biti navijači i grad Sarajevo, a posebno FK Sarajevo kao jedini redovni korisnik stadiona koji plaća visoku cijenu najma stadiona. U slučaju da stanje ostane isto FK Sarajevo će biti prinuđen da utakmice najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi igra u Zenici, kojoj se još jednom zahvaljuje na sjajnom domaćinstvu prošle godine, napisali su i bordo kluba i još jednom apelirali da se "problematika neuslovnosti Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase shvati ozbiljno".

Komentari

NA VRH