ISPOVIJEST

Američka olimpijka otvorila dušu: Poslije prvog sastanka navukla sam se na prostituciju

Zarađivala 600 dolara na sat

Suzi: Sve nazvala bijegom. Twitter

Avaz.ba

27.6.2020

Bivša američka trkačica 51-godišnja Suzi Fejvor-Hamilton (Suzy Favor), koja je tri puta branila boje svoje zemlje na Olimpijadi, udata i majka jedne devojčice, prije nekoliko godina je priznala da je vodila dvostruki život, prostituišući se sa probranom klijentelom po tarifi od 600 dolara na sat.

Naravno, uslijedili su napadi, a Suzi je u međuvremenu javnosti ponudila svoju stranu priče. Ona je na Twiteru pokušala objasniti kako je prostitucija njoj omogućila "mnoge mehanizme za izlaženje na kraj sa veoma teškim periodom" u njenom braku i životu.

- Bio je to dvostruki život. To mi je omogućilo bijeg iz života u kojem sam se mučila. Riješena sam da se popravim i da se vratim ulozi dobre majke, supruge, kćerke i prijatelja, napisala je na Twitteru. 

Na pitanje zašto je uopće počela da se bavi prostitucijom, odgovorila je da je to bio njen način da izađe iz dnevne rutine. 

- Poslije prvog sastanka, bila sam navučena. Poslije toga, trudila sam se da posjećujem Los Anđeles što više. U početku je za moj dvostruki život znao samo muž. On je trudio, žestoko se trudio da me natjera da prestanem time da se bavim, ali uopće mi nije pružao onu vrstu podrške koja mi je u tom trenutku bila potrebna, tvrdi Hamilton.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.