ENGLESKA

Murinjo: Divno je što su se moji igrači htjeli potući međusobno

Portugalac sve obrazložio na svoj način

Avaz.ba
07.07.2020 17:26

Detalj koji se odigrao na travnjaku

Foto: Printscreen

U posljednjem meču 33. kola engleske Premijer lige, na utakmici Totenhem – Everton došlo je do sukoba igrača iz tima Žozea Murinja (Jose Mourinho). Poslije trijumfa Portugalac ne samo da je bio zadovoljan zbog tri boda nego i žustrom reakcijom svojih igrača. Murinjo smatra da su se Ugo Loris (Hugo) i Hjung Son-Min pokoškali jer ih je baš on podstakao na reakciju.

- Ovo je divno. Najvjerovatnije je da je njihov sukob rezultat našeg sastanka, a ako želite nekoga da krivite za ovaj incident možete mene – ja sam odgovoran. Bio sam vrlo kritički raspoložen prema njima, jer sam osjećao da nisu dovoljno samokritični. Tražio sam da budu zahtjevni i prema sebi i prema saigračima. Jer to je jedini način na koji možemo napredovati kao tim. Ne griješite, Sona svi volimo uklubu, ali u ovom konkretnom slučaju, kapiten Loris je procjenio da bi njegov saigrač mogao doprinijeti više, objasnio je Murinjo.

Podsjećamo, po završetku prvog poluvremena Loris i Son su se umalo fizički obračunali, a u tome su ih spriječili saigrači.

Komentari

NA VRH