ATLETIKA

Istrčao bolji rezultat od Bolta, ali je sve poništeno iz bizarnih razloga

Imao utrku na 200 metara

Avaz Sport
10.07.2020 20:20

Lajlis: Ništa do rekorda

Foto: Printscreen

Američki atletičar Noa Lajls (Noah Lyles) je na nekoliko trenutaka bio svjetski rekorder s rezultatom boljim od onog koji je postigao Jusein Bolt (Usein) na 200 metara (19,19 sekundi) nakon što je uspio istrčati 18,90 sekundi na egzibicionom takmičenju na Floridi.

Lajls je bio u nevjerici nakon što je prešao ciljnu ravninu, da bi samo nekoliko minuta kasnije shvatio, kao i svi, da je zapravo bio u pogrešnoj stazi, kraćoj za 15 metara, pa prešao distancu od 185 metara. 

Još na početku trke Lajls je stekao vodstvo u odnosu na rivale Lemetrea i Martine (koji su sinhronizirano trčali u Švajcarskoj i Nizozemskoj) te dominantno slavio uz vjetar u leđa od 3,7 m/s, što mu je također dosta pomoglo.

- Ovo ne može biti istina, čak i on u nevjerici širi ruke, bio je jedan od komentara TV reportera koji su pratili dešavanja sa staze.

Lajlsov "najbolji rezultat svih vremena" ustvari je bio veliki kiks organizatora jednog od najambicioznijih atletskih događaja u jeku pandemije koronavirusa zbog čega je i sam Noa bio razočaran. 

- Ne možete da se igrati s mojim emocijama ovako... Stavili ste me u pogrešnu traku, prokomentarisao je Amerikanac na Twitteru.

Komentari

NA VRH