PRITISAK

Trener iz kluba pobjegao glavom bez obzira

Nije imao doček kakav je očekivao

Lučesku: Nisam kukavica. Twitter

Avaz Sport

27.7.2020

Dolazak Mirčea Lučeskua na mjesto trenera kijevskog Dinama izazvao je veliku buru u Ukrajini, jer je vremešni Rumun 12 godina bio na klupi najvećeg rivala Šahtjora.  Nakon samo četiri dana od promocije i zvaničnog potpisivanja ugovora, Lučesku je podnio ostavku na mjesto trenera. 

Rumun se na ovaj potez odlučio, jer je bio pod velikim pritiskom navijača i jednog i drugog kluba. 

Dok su navijači kluba iz Donjecka negodovali jer je nekada njihov omiljeni trener sjeo na klupu mrskog rivala, pristalice Dinama su otišle korak dalje, pa su mu prijetile smrću, a internetom je kružila montaža za Lučeskuovim likom i "omčom" koja mu je bila spremna.

- Zahvaljujem se Dinamu na povjerenju, ali u neprijateljskoj atmosferi ne mogu da budem posvećen poslu. Nisam kukavica, prihvatio sam sportski izazov, kao kada sam dolazio iz Galatasaraja u Bešiktaš, ili iz Dinama u Rapid Bukurešt. Ali, navijači novih klubova su me prihvatili raširenih ruku. Ovdje to nije slučaj i ne mogu da prihvatim da se navijači ponašaju suprotno interesima kluba. U Dinamo nisam došao da bih zaradio, već zbog zanimljivog projekta i želje da se vratim u Ukrajinu, zemlju koju volim, objasnio je Lučesku.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.