BORILAČKI SPORT

Nije htio pustiti protivnika nakon gušenja, a onda se umalo potukao sa sudijom

Sramotan potez domaćeg borca

Sudija ga jedva odvojio od protivnika. Printscreen

Avaz Sport

2.8.2020

Jedan od najboljih MMA sudija današnjice Mark Godar (Marc Goddard) našao se u do sada nedoživljenoj situaciji svoje bogate karijere. On je sudio nekoliko mečeva na UAE Warriors 12 eventu u Abu Dabiju, a jednu će borbu gotovo sigurno pamtiti zauvijek.

Okršaj između Ahmeda Al Darmakija i Bogdana Kirilenka u perolakoj kategoriji doveo ga je na rub fizičkog obračuna s pobjednikom, odnosno na kraju diskvalificiranim domaćim borcem Al Darmakijem. Nakon što je gušenjem natjerao Kirilenka da tapka, Al Darmaki nije želio pustiti gušenje, te ga je Godar doslovno morao fizički odvojiti od Kirilenka.

Nakon što je odvojio Al Darmakijevu ruku od vrata suparnika krenulo je fizičko naguravanje po kavezu, u kojem je domaći borac ipak prvi popustio i shvatio da radi sebi na štetu. Popeo se na ogradu i krenuo slaviti, a samo nekoliko sekundi kasnije uslijedio je šok. Godar je donio odluku da je Al Darmaki diskvalificiran zbog guranja sudije, nakon čega je krenulo preklinjanje da to ne radi. Nakon što je uvidio da ga to neće nigdje dovesti, Al Darmaki je opsovao Godara i napustio kavez. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.