OGLASILI SE NA FACEBOOK-u

Nakon nereda u Mostaru oglasili se iz Veleža: Sa ovim huliganskim činom narušena je i atmosfera pred gradski derbi

Ovo je sportski događaj koji bi trebao biti ponos grada, događaj u kojem smo trebali uživati u fudbalu, nakon duže pauze, navedeno iz FK Velež

A. Č. / Avaz.ba

Derbi između Veleža i Zrinjskog na rasporedu je večeras s početkom u 19 sati

Foto: FK VELEŽ


Nakon što je jutros pedesetak huligana, pripadnika navijačke grupe "Ultrasi", prešlo preko Starog mosta na lijevu obalu Neretve i izazvalo incidente narušavajući javni red i mir, oglasio se FK Velež.

"Rođeni" su na svojoj Facebook stranici osudili ovaj incident i poslali poruku pred današnji gradski derbi. 

- Vijest da je jutros veća grupa huligana napravila nered i oštetila privatnu imovinu, iskreno nas je rastužila. Sa ovim huliganskim činom narušena je i atmosfera pred gradski derbi, sportski događaj koji bi trebao biti ponos grada, događaj u kojem smo trebali uživati u fudbalu, nakon duže pauze. 

Iskreno se nadamo da će stati na ovome te da se ovakvi i slični događaji neće ponoviti.  Ovim putem apelujemo na organe sigurnosti da pojačaju kontrole i mjere kako bi se svi građani Mostara osjećali sigurnij - navedeno je na Facebook stranici FK Velež.

Derbi između Veleža i Zrinjskog na rasporedu je večeras s početkom u 19 sati, a osim po ovim neredima prije utakmice ostat će upamćen i kao prvi mostarski derbi pod svjetlima reflektora na stadionu "Rođeni"

Više o temi FK Velež

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na