UPRKOS ZABRANI

Lovren priznao da je slavio titulu s navijačima na ulici: Drago mi je što sam to uradio

Bio raspoložen da nastavi sa slavljem

Slavlje navijača Liverpula. AFP

Avaz Sport

19.8.2020

Bivši fudbaler Liverpula Dejan Lovren ispričao je za ruski Sport24 da je prekršio klupska pravila i s navijačima proslavio osvajanje titule u Premijer ligi.

Lovren je napustio Liverpul nakon osvajanja titule prvaka Engleske i prešao u redove ruskog prvaka Zenita, a nakon pobjede Čelzija protiv Mančester sitija i utakmice koju je tim Liverpula gledao zajedno, igrači su imali internu zabavu koja je trajala do ponoći. Lovren je bio raspoložen da nastavi sa slavljem. 

- Uradio sam nešto za šta nisam siguran da iko zna da sam uradio. Vi ste prva osoba kojoj to govorim - rekao je Lovren novinaru sa kojim je razgovarao.

Dejan Lovren. AFP

- Nakon te utakmice, mnogo se navijača okupilo oko stadiona, bila je to zaista velika žurka. U klubu su nam rekli da ne idemo na stadion jer bismo mogli biti u problemu jer nam niko ne može garantovati bezbjednost. Ali, kada je zabava bila skoro gotova znao sam da ne želim ići na spavanje. Oko ponoći sam pomislio kako bih mogao automobilom da se provezem pored Enfilda, samo da osjetim atmosferu - nastavio je hrvatski defanzivac.

- Otišao sam tamo, snimio sam video, stavio masku na lice i izašao među ljude. Hiljade ljudi su bile na ulici, samo sam želio da osjetim tu atmosferu jer smo proslavili na praznom stadionu. Zaista mi je to bilo potrebno i drago mi je što sam to uradio, bilo je sjajno iskustvo - rekao je Lovren.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.