BIVŠA NOGOMETNA ZVIJEZDA

Nakon više od pet mjeseci: Ronaldinjo pušten na slobodu iz kućnog pritvora

Sudac Gustavo Amarilla odobrio je puštanje i Ronaldinjova brata Roberta de Assisa Moreira

Ronaldinjo: Bio u pritvoru od 6. marta. AFP

A. Č. / Avaz.ba

25.8.2020

Bivša brazilska nogometna zvijezda Ronaldinjo (Ronaldinho), koja je u Paragvaju zadržana više od pet mjeseci zbog korištenja lažnog pasoša prilikom ulaska u tu zemlju, pušten je na slobodu, objavio je jučer sudac zadužen za slučaj. On se nalazio u kućnom pritvoru u jednom paragvajskom hotelu.

Sudac Gustavo Amarilla, također, odobrio je puštanje Ronaldinjova brata Roberta de Assisa Moreira. Braća su bila u pritvoru od 6. marta. 

Ronaldinjo je u Paragvaj stigao zbog promocije svoje knjige "Genij života" te kako bi učestvovao u nekoliko humanitarnih akcija, a umjesto toga završio je iza rešetaka. Krajem aprila, brazilski su mediji objavili priču uz tvrdnju da je Ronaldinho u Paragvaj stigao iz posve drugih razloga te da nije govorio istinu. 

Journal de Brasilia tvrdi da je legendarni nogometaš otputovao u Paragvaj u organizaciji Winpokera, te da je trebao biti dio kockarskog turnira.

Ronaldinjo je završio karijeru u januaru 2018. godine, a smatraju ga jednim od najboljih nogometaša na svijetu. Igrao je za Barcelonu, PSG i Milan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.