NAKON INCIDENTA

Megvajer: Šutirali su me i govorili mi da mi je karijera završena

Hari Megvajer. AFP

Avaz.ba

28.8.2020

Kapiten Mančester junajteda Hari Megvajer (Harry Maguire) u intervjuu za BBC je rekao da nema namjeru izvinjavati se zbog incidenta na grčkom ostrvu Mikonos.

On je proglašen krivim za nanošenje tjelesnih povreda, pokušaj podmićivanja, nasilje nad organima reda i uvrede nakon hapšenja na grčkom ostrvu Mikonosu. Izrečena mu je uslovna zatvorska kazna u trajanju od 21 mjeseca.

Megvajer kaže da je bilo užasno čuti presudu i da nije mogao vjerovati, a negira da je udarao policajce ili da ih je pokušao podmititi.

- Ne osjećam da bilo kome dugujem izvinjenje, ono služi kada si nešto pogrešno uradio. Našao sam se u situaciji koja je mogla da se desi bilo kome i bilo gdje - kaže Megvajer. 

Štoper ističe da mu je žao što su klub i navijači zbog njega doživjeli neprijatnosti, ali dodaje da ništa nije skrivio. 

- Dosta su me udarali po nogama, bio sam u panici. Strah. Bojao sam se za svoj život. Moja porodica pati više od mene, a meni je savjest čista jer znam šta se desilo, znam istinu. Mentalno sam dovoljno jak, nastavit ću dalje, ali sada sam i dalje emotivan i ljut kada govorim o tome - rekao je.

Ispred lokala u kojem je bio s vjerenicom, sestrom, dvojicom prijatelja i njihovim djevojkama nije bilo tuče, kaže Megvajer, već samo mnogo vike. Potom se minibus koji je trebalo da ih vrati u smještaj vozio pet-deset minuta, a zatim se parkirao.

- Pogledali smo napolje, bilo ih je osmorica bez ikakvih oznaka. Otvorili su vrata, prijatelja i mene izbacili iz autobusa. Nisu nam ništa rekli, mislio sam da je u pitanju kidnapovanje - priča Megvajer.

S prijateljem je otišao do glavne ulice, pozvao je agenta, a zatim su se željeli vratiti ka autobusu kada su ih neki ljudi opkolili.

- Pali smo na koljena, držali ruke u vazduhu. Oni su samo počeli da nas udaraju, stavili su mi jednu ruku u lisice. Udarali su me u noge i govorili mi da mi je karijera završena, da neću više igrati fudbal. Tada sam pomislio da nema šanse da je to policija. Nemam pojma ko su. I pokuštao sam da pobjegnem. Otuda i optužnica, to je njima opiranje hapšenju, nisam vjerovao da su policija - zaključuje Megvajer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.