FRANCUSKA

Pojavili se novi dokazi, Nejmar Japancu rekao da je "kinesko sr***"

Ako se dokaže slijedi mu drakonska kazna

Sport Avaz

Sakai i Nejmar: Teške riječi

Foto: Twitter


Veliki derbi francuske Ligue 1 koji je odigran u nedjelju u Parizu, gdje je Marsej kao gost s 1:0 savladao PSG, predmet je rasprava i devet dana nakon završetka susreta.

Razlog je tučnjava koja se dogodila duboko u sudijskoj nadoknadi, kada su crvene kartone dobila petorica nogometaša, tri domaća i dva gostujuća.

Među isključenima je bio i Nejmar (Neymar), najveća zvijezda na travnjaku. Brazilac je od ranije imao žuti karton, a direktni crveni je dobio nakon što je zamahnuo rukom prema Alvaru Gonzalezu, španjolskom defanzivcu iz redova gostiju.

Nejmar se kasnije pravdao da je bio isprovociran uvredama koje mu je prethodno uputio Gonzalez, spominjući riječi "majmune" i "ku.... sine". Gonzalez je to demantirao, ali istraga protiv njega je otvorena.

U međuvremenu, španska radio stanica "Cadena COPE" objavila je kako postoje video dokazi protiv Nejmara te da je Marsej u njihovom posjedu. Na tim navodnim snimkama se, tvrde Španci, vidi da je Nejmar rasistički vrijeđao Hirokija Kasaija, japanskog reprezentativca koji igra za Marsej, prenosi "Goal.hr".  Prema tim navodima, Nejmar je japanskom igraču rekao: "Ti si kinesko sr***!" 

Pokaže li se da je to istina, Brazilac bi mogao gadno nagrabusiti. Maksimalna moguća kazna za ovakve slučajeve u francuskom nogometu je 20 utakmica neigranja. 

Nogomet
Nejmaru prijeti drakonska kazna

Više o:

Neymar PSG Marseille
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na