LIGA EVROPE

Hoće li Zvezda igrati u ratnoj zoni, dvostruka igra Armenaca

Beogradskom klubu predložili Gruziju, UEFA-i sasvim drugo

Jerevan: Gdje će se igrati. Twitter

Avaz Sport

28.9.2020

Gdje će se igrati meč Ararat - Crvena zvezda u okviru Lige Evrope još uvijek se ne zna, ali je armenski klub pokušao ubijediti UEFA-u da je "sve u redu" da se igra u Jerevanu, iako je u pitanju glavni grad zemlje koja se nalazi u ratnom stanju, pišu srbijanski mediji.

Podsjetimo, usljed oružanih okršaja sa Azerbejdžanom, u spornom području Nagorno-Karabaha, Armenija je uz ratno stanje proglasila u nedjelju i opću mobilizaciju, pa je to bio povod da se svi zamisle nad pitanjem - ima li išta od gostovanja pravka Srbije u Jerevanu 1. oktobra.

I, dok su Armeni pokušavali da "zamažu oči javnosti" navodnim prijedlogom Zvezdi da se igra u Gruziji, kako "Blicsport" saznaje od izvora bliskog evropskoj kući fudbala - Ararat je zapravo pokušao da ubijedi čelnike UEFA da je "sve u najboljem redu" da se meč održi - u glavnom gradu Armenije.

Prema tom izvoru u UEFA-i, naveli su da postoje svi bezbjednosni uslovi da se utakmica nesmetano odigra kad i gdje je prvobitno planirana, da su oružani sukobi daleko od Jerevana (291 kilometar), te da se civilni avio-saobraćaj najnormalnije odvija. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.