NIJE OSTAO DUŽAN

Prošla je 21 godina od verbalnog sukoba Dejana Savićevića sa "Purgerom" tokom intervjua

Prolaznik je dobacivao Savićeviću, uputivši mu pogrdne riječi: "Ti si g***o!", na šta Crnogorac nije ostao dužan

Dejan Savićević. Screenshot

Piše: A. M.

9.10.2020

Prošla je tačno 21 godina od utakmice posljednjeg kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2000. u kojoj je Hrvatska na "Maksimiru" dočekala Jugoslaviju.

Ipak, jedan događaj ostavio je u sjeni samu utakmicu. Dok je Dejan Savićević ispred hotela davao izjavu za televiziju, dogodila se komična situacija.

Prolaznik je dobacivao Savićeviću, uputivši mu pogrdne riječi: "Ti si g***o!", na šta Crnogorac nije ostao dužan.


- Nisam ponosan na te riječi i ne bih volio da me po tome pamte. Ja dajem izjavu, sam ostao tamo da pričam, i vidim i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, kada mi je puna glava bila njegovih psovki i prozivki, a ja bio pred kraj izjave, okrenem se, vidim čovjeka ne više od metar sedamdeset. Sad se sjećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji dio. Nema dva zuba u glavu. I ja se okrenem i kažem onu psovku, kažem šta ćeš - rekao je u jednom intervjuu prije nekoliko godina Savićević.

Nakon tog incidenta zamolio je reditelja da izreže sporni dio.

- To pođe tako, i ja kada sam završio kažem "Slušaj, hoćeš ovo da okineš?" Kaže mi, "Naravno, Dejo". Nekoliko mjeseci poslije, ja u Beču, zove me režiser "E završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu". Ja mu dam adresu, meni dođe ta kaseta, ja u dnevni boravak stavim. On me zove, "Jesi pogledao?", ja kažem ne, zovi me za jedno sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Ja poslije dva-tri dana, kada sam vidio ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao - prisjetio se Savićević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.