BIZNIS

Ronaldu prijeti poslovni krah, posao potpuno stao

Zaustavljeni planovi o širenju

Hotel u Funšalu: Nema gostiju. Twitter

N. D.

11.10.2020

Kristijano Ronaldo (Cristiano) je vlasnik lanca hotela, a zbog pandemije koronavirusa sobe tih hotela su prazne ili poluprazne. Vjerovatno i njegov najpoznatiji hotel Pestana CR7 u Funšalu na Madeiri je zatvoren .

Kriza koronavirusa koja je zahvatila svijet dovela je Ronalda do tačke u kojoj će morati sjesti i izvagati - isplati li se i dalje posjedovati hotele ili ne. Cijela situacija s koronom uzrokovala je probleme u poslovanju Ronaldovih hotela pa im prijeti zatvaranje, a njemu djelomični poslovni krah, piše "24sata". 

Portugalac je vlasnik lanca hotela u Portugalu, a zbog pandemije korona virusa sobe tih hotela su prazne ili poluprazne. Vjerojatno i njegov najpoznatiji hotel Pestana CR7 u Funchalu na Madeiri zatvoren je već nekoliko mjeseci i uopće ne posluje.

Fiksni troškovi su i dalje isti, a budući da Ronaldovi hoteli ne donose prihode sada im prijeti zatvaranje zbog kojeg bi dio zaposlenika dobio otkaz, dijelu bi se smanjila primanja u situaciji u kojoj je cijene već ionako sa standardnih 150 eura za sobe smanjio na 70 eura.

Sam nogometaš Juventusa nije se oglasio na cijelu situaciju i na njegovo nezadovoljstvo morao je prolongirati neke buduće planove koje je imao. S prijateljem je htio otvoriti lanac hotela u Mančesteru i Madridu, no korona kriza zaustavila je cijeli poslovni pothvat. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.