TREĆE POLUVRIJEME

Nekada veliki napadač Arsenala i Juventusa u paklu ovisnosti

Poslije 90 minuta sam izgubio 400.000 funti (oko 441.000 eura). Problem je bio što taj novac ja nisam imao

Jednom sam bio toliko pijan da nisam mogao ni normalno sjediti za stolom. Društvene mreže

G. Š./SN

13.10.2020

Ne tako davno, Niklas Bentner (Nicklas Bendtner) bio je jedna od temeljnih uzdanica danske nogometne reprezentacije. Snažan, 194 centimetara visoki centarfor skrenuo 2005. godine skrenuo je pažnju jednog Arsenala, između ostalih. No, jako brzo je kretao na posudbe.

Godine 2006. u Birmingenu na godinu, pa povratak u London, ali onda 2011. nova posudba. Sada na godinu u Sanderlend, pa onda još godina, ali u torinski Juventus. Ondje se nije baš nametnuo, tek devet utakmica i bez pogotka. Kasnije ga je put vodio do Volfsburga i da ne dužimo više, pojednostavljeno, njegova je zvijezda lagano ipak kopnila. Odnosno, nije ostvario onakvu karijeru kakvu je sigurno mogao, kakvu su mu mnogi i predviđali ili kako bi to legendarni Ćiro Blažević rekao “za što je bio predestiniran”, prenose SN.

Danac je prikupio ukupno 136 nastupa u Premijeršipu, što nikako nije brojka za potcijeniti, ali da nije bilo jedne mu strasti, točnije mane, sve je moglo izgledati puno bolje. Sam Bentner to priznaje u javnoj ispovijedi za londonski dnevnik "Guardian" u kojem je priznao svoju ovisnost o kockanju!


- Jednom sam bio toliko pijan da nisam mogao ni normalno sjediti za stolom. To sam shvatio, pa onda nisam ni sjedao za kockarske stolove. No, pomislio sam, rulet je drugačija stvar. Crveno-crno, crveno-crno... To ne može biti teško - sasvim će otvoreno o tom dijelu života Bentner te dodaje:

- Tako, mislim ja kako tu uopće nema problema. Međutim, poslije 90 minuta sam izgubio 400.000 funti (oko 441.000 eura). Problem je bio što taj novac ja nisam imao. Na tekućem računu više nisam imao ništa, doslovno sam bio bankrotirao. Jedva sam otišao do toaleta, umio se, ispljuskao hladnom vodom po licu. Potom sam opet otišao na blagajnu i uzeo još 50.000 u žetonima. Na dug, jasno.

Bentner jedino nije želio javno iznijeti koliko je novca uspio vratiti, ako je uspio. To je jednostavno ostavio u drugi plan, kao manje bitan dio priče u kojoj je naglasak na zamku koju nosi kocka. A danas... Danas Bentner u dobi od 32 godine još uvijek igra, ali u Danskoj, u matičnom, malom klubu Tarnbi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.