OSUĐEN ZBOG SILOVANJA

Nakon samo šest dana raskinuli ugovor s bivšim reprezentativcem Brazila zbog njegove ružne prošlosti

Sud u Milanu je 2017. Robinju izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od devet godina pod optužbom da je 2013. učestvovao u grupnom silovanju žene

Piše: A. M.

Robinjo

Foto: Agencije


Brazilski klub Santos raskinuo je ugovor s nekadašnjim reprezentativcem Robinjom (Robinho) samo šest dana nakon što su dogovorili saradnju, protiv koje su protestovali klupski sponzori i navijači, jer je fudbaler prije tri godine osuđen zbog silovanja.

Sud u Milanu je 2017. Robinju izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od devet godina pod optužbom da je 2013. učestvovao u grupnom silovanju žene. Robinjo se na presudu žalio i tvrdi da je nevin.

U Santosovom službenom saopštenju stoji da je s Robinjom dogovoren raskid ugovora kako bi se bivši brazilski reprezentativac mogao potpuno posvetiti svojoj odbrani u slučaju pred italijanskim sudom.

Brazilski sportski portal "Globoesporte" u petak je objavio eksplicitni zvučni zapis koji je, prema izvještaju, italijanski sud koristio u slučaju protiv Robinja.

"Globoesporte" je citirao pismo Robinjovih advokata, u kojem fudbaler ponovno odbacuje optužbe i tvrdi da je uvijek u seksualne odnose ulazio uz obostrani pristanak.

Prije slučaja u Italiji, Robinjo je bio optužen i oslobođen u slučaju silovanja 2009. dok je igrao za Mančester siti.

Prema navodima novina "Folha de Sao Paolo", jedan Santosov sponzor raskinuo je ugovor s klubom, dok su još najmanje četiri zatražila od kluba da raskine ugovor s Robinjom.

NA VRH

Komentari