BEOGRAD

Tužilaštvo naložilo ispitivanje direktora Partizana

Odjeci derbija od prošlog vikenda

Vazura: Teške optužbe. Telegraf

N. D.

21.10.2020

Tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da ispita generalnog direktora Partizana Miloša Vazuru, prenose srbijasnki mediji. ON će morati pred policijom, objasniti tvrdnje da je sudija Novak Simović na poluvremenu derbija Partizan - Crvena zvezda "dobio poziv koji se ne odbija" i namjestio crveno-bijelima penal kojim su izborili neriješen rezultat (1:1).

- Izuzetno sam nezadovoljan zbog načina na koji nam je oteta pobjeda nad Crvenom zvezdom. Prije jednaesterca je dosuđen nepostojeći korner, tako je i izmislio situaciju da pokaže na bijelu tačku. Također je do 70. minuta previdio crvene kartone za Sanoga i Kataija, što je također bilo očigledno. Očito je da je sudija Simović odradio svoj dio posla, u poluvremenu je primio poziv koji se ne odbija. Čestitam i njemu i nalogodavcu na obavljenom poslu, izjavio je nakon susreta Vazura 

Podsjetimo, susret između Partizana i Crvene zvezde obilježili su brojni skandali, a "rat" se nastavio i poslije meča. Tokom utakmice su krijumčareni navijači kao fotorepoteri, kasnije su vrijeđane porodice i Savez je najavio sankcije, a direktor Partizana će sutra morati u policiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.