MIŠLJENJA

Jovićev otac zatresao Srbiju, ako progovorim mnogi će u zatvor

Nezadovoljan odlukom suda da kazni njegovog sina

Jovićev otac: Iznerviran posljednjim događajima. RAS

N. D.

23.10.2020

Porodica Luke Jovića, fudbalera iz Bijeljine koji nosi dres Reala i reprezentacije Srbije, gnjevna je zbog prijedloga Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu da se Luki izrekne zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci. Roditelji napadača Real Madrida žive u selu Batak kraj Bijeljine i pogodila ih je vijest koju su dobili jučer o svom sinu. 

- Neću da dajem izjave, jer ako budem progovorio onda će se mnogi naći tamo gdje bi željeli da bude Luka - u zatvoru, rekao je, za "Novosti", Milan Jović, otac napadača Reala.

Podsjetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo podnijelo je Prvom osnovnom javnom sudu u Beogradu optužni prijedlog protiv Luke Jovića zbog sumnje da se nije pridržavao mjera za suzbijanje i sprečavanje širenja korona virusa ovog marta u Beogradu.

Tada Jović nije postupio po rješenju sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja kada mu je bila propisano dvije nedjelje kućne izolacije po dolasku iz Madrida.  Do optuženja je došlo jer fudbaler nije pristao na oportunitet – odbacivanje krivične prijave, uz uplatu 3,5 miliona dinara, objavili su mediji u Srbiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.