ENGLESKA

Navijači Arsenala bojkotirali PPV prijenos, a novac donirali humanitarnom udruženju

Nakon što su britanske kablovske TV stanice odlučile dodatno naplaćivati prijenose utakmica nogometne Premijer lige, dio navijača odgovorio je bojkotom

Navijači Arsenala. AGENCIJE

A. V.

27.10.2020

Nakon što su britanske kablovske TV stanice odlučile dodatno naplaćivati prijenose utakmica nogometne Premijer lige dio navijača odgovorio je bojkotom, a posljednji u nizu koji su to uradili bili su navijači Arsenala.

Njihovo udruženje pozvalo je navijače "topnika" da bojkotuju TV prijenos nedjeljne utakmice protiv Lestera, za koja se po modelu "plati i gledaj" mora platiti 14,95 funti. Pozivu se odazvalo 2.250 navijača koji su skupili 34.000 funti, te su ih donirali jednom lokalnom humanitarnom udruženju, objavili su britanski mediji, prenosi Hina.

Još ranije to su napravili navijači Njukasla. Oni su sredinom oktobra bojkotirali "pay-per-view" (PPV) prijenos susreta protiv Mančester junajteda, čime su skupili 20.000 funti koje su donirali banci hrane.

Dodatnom naplaćivanju prijenosa utakmica Premijer lige prošle sedmice usprotivio se trener West Bromvič Albiona Slaven Bilić, koji smatra da bi to moglo udaljiti navijače od nogometa. Bivši hrvatski selektor je istakao da je nogomet sport za široke mase te da bi trebao biti dostupan svima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.