TREĆE POLUVRIJEME

Potpisao ugovor života, a onda ubio oca, ujaka i električara

Krvavi pohod napravio je vlastitom bejzbolskom palicom na kojoj je bilo ugravirano njegovo ime

Brandon Martin. Društvene mreže

Piše: G. Š./SN

20.11.2020

Od perspektivnog sportaša do ubojice! Amerikance je šokirao slučaj Brandona Martina (27) koji je u mahnitom pohodu u porodičnoj kući u Riversajdu u Kaliforniji ubio oca, ujaka i električara, a pet godina kasnije saznao je da neće biti pogubljen, već će ostatak života provesti iza rešetaka.

Krvavi pohod napravio je vlastitom bejzbolskom palicom na kojoj je bilo ugravirano njegovo ime. Dogodilo se to 17. rujna 2015. u obiteljskoj kući i baš nakon što je obitelj postavila video kameru u kući.

- Zaključavali smo vrata i znali smo ga čuti kako viče. Svađao se sam sa sobom, lupao šakom o zid, udarao oca koji je bio u kolicima - govorila je na suđenju majka Melody.


Martin  je u krvavom pohodu nasmrt pretukao oca, ujaka i instalatera alarma. Nekoliko sedmica ranije potpisao je ugovor života na 800.000 dolara (Tampa Bay Raysi), no navodno se odao drogi i nije bilo povratka. Konzumirao je najviše - "gljive". Njegovo ponašanje postalo je zabrinjavajuće.


Tokom petogodišnjeg procesa odbijao je saradnju i s advokatom, ni s kim nije htio komunicirati i spavao je na podu.  Nije osuđen na smrtnu kaznu samo iz jednog razloga. 

- Zabili biste mi nož u srce ako biste ga pogubili, ne želim izgubiti još jednog člana, spasila ga je izjava majke na suđenju, prenose SN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.