IZDAJA KOJA SE NE PRAŠTA

18 godina od neslavnog povratka na Kamp Nou: Svinjska glava za Figa

Navijači Barcelone su jednostavno proključali i počeli gađati svog bivšeg ljubimca raznoraznim predmetima...

A. M.

Luis Figo

Foto: Agencije


Prošlo je 18 godina od neslavnog povratka Luisa Figa na stadion svog bivšeg kluba. Naime, 23. novembra 2002. godine, nekadašnjeg heroja Barcelone i zakletvu Barcinih navijača Luisa Figa, na Kamp Nou gađali su upaljačima i kovanicama, flašama piva, viskija, golf lopticama - pa čak i svinjskom glavom...

To je ustvari bila druga Figova utakmica u dresu Reala na stadionu svog bivšeg kluba. Prvu utakmicu je odigrao nešto ranije i dočekan je velikim zvižducima sa tribina, ali ništa od toga se ne može mjeriti sa onim što je Figo doživio u svom drugom 'povratku' na Kamp Nou. Tome su prethodile titule u Primeri i Ligi prvaka koje je Figo osvojio sa Real Madridom, što je još više povećalo tenziju između njega i navijača Barce.

Nakon što se Figo pripremao da izvede korner, navijači domaće ekipe su jednostavno proključali i počeli gađati svog bivšeg ljubimca raznoraznim predmetima, uključujući plastične boce, limenke i upaljače, a na terenu se čak našla i svinjska glava. 

Nakon što se situacija malo smirila Figo je izveo korner, direktno gađajući gol iz ugla i zamalo mu je pošlo za rukom da postigne direktan pogodak. Golman domaćih je ostao priseban i teškom mukom izbacio loptu u korner koji je ponovo izvodio Figo, na što su navijači Barce reagovali novom salvom uvreda i revolta gađajući Figa svim što im se našlo pod rukom, usljed čega je uslijedio i 16-minutni prekid utakmice.

NA VRH

Podijeli članak na