IZDAJA KOJA SE NE PRAŠTA

18 godina od neslavnog povratka na Kamp Nou: Svinjska glava za Figa

Navijači Barcelone su jednostavno proključali i počeli gađati svog bivšeg ljubimca raznoraznim predmetima...

Luis Figo. Agencije

A. M.

24.11.2020

Prošlo je 18 godina od neslavnog povratka Luisa Figa na stadion svog bivšeg kluba. Naime, 23. novembra 2002. godine, nekadašnjeg heroja Barcelone i zakletvu Barcinih navijača Luisa Figa, na Kamp Nou gađali su upaljačima i kovanicama, flašama piva, viskija, golf lopticama - pa čak i svinjskom glavom...

To je ustvari bila druga Figova utakmica u dresu Reala na stadionu svog bivšeg kluba. Prvu utakmicu je odigrao nešto ranije i dočekan je velikim zvižducima sa tribina, ali ništa od toga se ne može mjeriti sa onim što je Figo doživio u svom drugom 'povratku' na Kamp Nou. Tome su prethodile titule u Primeri i Ligi prvaka koje je Figo osvojio sa Real Madridom, što je još više povećalo tenziju između njega i navijača Barce.

Nakon što se Figo pripremao da izvede korner, navijači domaće ekipe su jednostavno proključali i počeli gađati svog bivšeg ljubimca raznoraznim predmetima, uključujući plastične boce, limenke i upaljače, a na terenu se čak našla i svinjska glava. 

Nakon što se situacija malo smirila Figo je izveo korner, direktno gađajući gol iz ugla i zamalo mu je pošlo za rukom da postigne direktan pogodak. Golman domaćih je ostao priseban i teškom mukom izbacio loptu u korner koji je ponovo izvodio Figo, na što su navijači Barce reagovali novom salvom uvreda i revolta gađajući Figa svim što im se našlo pod rukom, usljed čega je uslijedio i 16-minutni prekid utakmice.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.