ENGLESKA

Direktor bh. igrača tražio pomoć države, a supruga se hvali vozilom od 300 hiljada KM

Sve zakuhala fotografijom na Instagramu

Alesija: Zaključala profil. The Sun

N. D.

30.11.2020

U engleskom Bornmutu, klubu našeg Asmira Begovića koji je trenutno drugoplasiran u drugom razredu engleskog fudbala, izbio je skandal nakon nekoliko objava na Instagramu, piše "The Sun". Navijači, ali i igrači kluba s juga Engleske poludjeli su zbog poteza direktora kluba Nila Blejka (Neill Blake).

On je svojoj lijepoj supruzi za Božić poklonio Bentley, skupocjeni automobil koji vrijedi oko 140 hiljada funti (više od 300 hiljada KM). Ne bi to bilo ništa skandalozno da klub, kao i cijela zemlja, nisu u ekonomskoj krizi uzrokovanoj pandemijom koronavirusa.

Bornmut je zbog krize tražio i pomoć od države kako bi platio zaposlenike kluba, a igrači i treneri pristali su na smanjenje plaća kako bi klub izdržao veliki pad u prihodima.

Zbog toga je objava lijepe Alesije (Alesya) izazvala buru negodovanja svih u klubu, a ona je nakon toga je zaključala svoj profil na Instagramu. Potez izvršnog direktora bio je nepromišljen u ovakvoj situaciji, a pogotovo nakon otkrića da su ljudi iz uprave kluba od 2013. povećali svoje plaće za nevjerojatnih 876 posto, prenosi "Gol.hr".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.