ARGENTINA

Za nepovjerovati, tvrdi da je Maradona trošio 10 miliona dolara mjesečno

Nije sve išlo na ludi provod i zabave

Maradona: Mnogo priče oko njegovog novca. Arhiv

N. D.

6.12.2020

Poslije smrti legendarnog Dijega Maradone (Diego) najviše se pričalo o njegovim najznačajnijim potezima iz igračke karijere, porocima, ali i o njegovoj porodici koja će se boriti da podijeli bogatstvo koje je ostavio iza sebe.

Prvobitno se pisalo o tome da je Maradona umro siromašan, u dugovima, ali je ipak na njegovim računima ostalo dovoljno novca da nastane prava "sapunica" oko testamenta.

Maradona je tokom karijere mnogo zaradio i mnogo potrošio, a sada je otkriveno da njegovi mjesečni izdaci nisu bili na žurke i provod, kako su mnogi mislili, nego je izdržavao više od 50 porodica - od radnika, prijatelja, bivših žena do najbliže familije.

Argentinski novinar Horhe Real (Jorge) otkrio je da je Maradona zbog toga imao mjesečne troškove od čak 10 miliona dolara zbog kojih je prihvatao razne pozive - od Dubaija do Bjelorusije.

Da, Maradona je trošio mjesečno i 10 miliona dolara... Ne djeluje mnogo kada pričamo o Maradoni, ali znate li kolika je to brojka? Koji pezos manje ili više, to su bili njegovi fiksni mjesečni troškovi. Znate da je i sam pričao da hrani 50 porodica, naveo je Real i izazvao veliku pažnju u argentinskim medijima, prenosi "Mondo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.