ITALIJA

Otkriveno kako je Suarez varao na ispitu u Peruđi

Unaprijed dobio pitanja

Suarez: Nije potpisao za Juventus. Arhiv

N. D.

10.12.2020

Luis Suarez ovog je ljeta polagao ispit iz italijanskog jezika na Univerzitetu u Peruđi kako bi dobio italijansko državljanstvo i eventualno kao EU-građanin potpisao za Juventus.  To se na kraju nije dogodilo - prešao je u Atletiko Madrid - a ispit se pretvorio u farsu kada je otkriveno da je Urugvajac varao. Pitanja je dobio unaprijed, a sada je otkriveno i šta je tačno napisao.

- Ja sam Luis Suarez i rođen sam u Saltu. Urugvajac sam. Često igram Playstation, volim piti mate. Volim roštiljati s porodicom i prijateljima. Ne volim ići u kupovinu, moja žena to uvijek odradi, napisao je, prenosi "Gol.hr".

Toliko je bilo dovoljno Suarezu za prolaz, ali sve su otkrili istražitelji. Istraga se proširila te obuhvatila čak i Juventusovog direktora Fabija Peratićija (Paratici), kojeg se sumnjiči da je lobirao kod Univerziteta kako bi ubrzao proces Suarezovog polaganja ispita. Paratići je sve demantirao, pa je zaradio i optužbe za lažno svjedočenje.

Suarez je, prema navodima istražitelja, unaprijed dobio spomenuti tekst koji je naučio napamet. U Peruđi demantiraju da su upleteni u aferu. Istražitelji su zatražili suspenziju od osam mjeseci za četiri zaposlenika Univerziteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.