PORODIČNA DRAMA

Sinovi legendarnog Zenge tvrde da imaju najgoreg oca na svijetu

Nemam ništa od njega, ali baš ništa, rekao je Andrea Zenga

Zenga: O mom životu možete razgovarati samo ako sebe uzmete za primjer. Sempreinter.com

G. Šumar

15.1.2021

Legendarni italijanski golman Valter Zenga (Walter) često je na naslovnim stranama italijanskih tabloida. Naime, već dugo trpi žestoke napade svoje tri bivše supruge, a sada se našao na meti i od strane sinova Nikola (Niccola) i Andrea, koji su ga proglasili najgorim ocem na svijetu. 


Nikada nije bilo u našem životu

- Nemam ništa od njega, ali baš ništa, rekao je Andrea Zenga i dodao:

- Volio bih sve reći u najsitnije detalje, ali ne mogu. U najvažnijim danima mog života on nije bio s nama. Stariji brat posebno je patio jer Valtera nigdje nije bilo.

Njegov brat Nikolo dodao je ovo:

- On nikada nije bilo u našem životu. Stalno sam pokušavao stupiti u kontakt s njim, trebao sam ga, za razliku od Andree koji je procijenio da mu nije potreban jer ima mene i moju majku. Godinama sam ga tražio, a ponekad bi i on nešto odgovorio. Osjećao sam se nepoželjno i s 20 godina napisao sam mu pismo, ali on mi je očajno odgovorio. Nisam uspio u onome što sam želio. Patio sam, ali ... Čak me i prije godinu dana blokirao na Instagramu, ne znam zašto. On je najgori otac na svijetu.

Zenga nije ostao dužan sinovima. 

- O mom životu možete razgovarati samo ako sebe uzmete za primjer. Ako se uzmete za primjer, shvatit ćete da ne želite razgovarati o meni, istakao je legendarni golman.

Uvijek se skriva

Porodična prepucavanja nastavljena su novom objavom sina Nikole. 

- Uvijek daje takve odgovore, uvijek se skriva iza takvih odgovora. I zbog toga nikada nisam ni želio ulaziti u bilo kakve sukobe. Smatra da bi napravio veliki korak da nas je jednom godišnje pozvao u Dubaji. Mislio je da je to 'veliki korak', domaća zadaća ... A uzalud, naš se odnos nikada nije promijenio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.