REVOLUCIJA U NOGOMETU

Prvi igrač u historiji kupljen kriptovalutama

Baral je bivši član Real Madrida B

Baral s dresom novog kluba. AGENCIJE

A. Vatreš

19.1.2021

David Baral (Barral), bivši član Real Madrida B i Levantea, postao je prvi igrač koji je ikada kupljen koristeći kriptovalute.

Ovaj 37-godišnjak ove je sedmice službeno potpisao ugovor za DUKS Internasional de Madrid iz Segunde B (španska treća liga), u transferu finansiranom u potpunosti upotrebom bitcoina – digitalne ili virtualne valute koja se koristi za olakšavanje trenutnih plaćanja.

DUKS Internasional de Madrid, klub u vlasništvu nogometaša Borhe Iglesijasa (Borja Iglesias) i Tiboa Kurtoe (Thibaut Courtoisa), još nije objavio ukupnu vrijednost transfera, ali navedeno je da je dolazak Barala "omogućio sponzor španskog kluba – Criptan".

U postu na društvenim mrežama, Internasional je poželio dobrodošlicu iskusnom napadaču, zahvalivši se sponzoru na realizaciji transfera.

- David Baral je novi igrač DUKS Internasional de Madrida. Dobrodošao u vječni klub! Postao je i prvi transfer u historiji plaćen u kriptovalutama. Hvala Criptanu, našem novom sponzoru, što nam je to omogućio - navodi se objavi.

Baral je inače upisao preko 50 nastupa za rezervnu ekipu Real Madrida, a u karijeri je igrao i za Sporting Hihon, Levante, Granadu, APOEL, Kadiz i Rasing Santander.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.