BASNOSLOVNA PONUDA

Mesi i Ronaldo dobili istu ponudu iz Saudijske Arabije

Saudijci žele na svojim stadionima gledati nogometne zvijezde

Odbili Saudijce. AGENCIJE

F. Mutevelić

23.1.2021

Saudijci traže način da na međunarodnom nivou poprave svoj imidž, a kao glavni adut za to vide sport, u koji ulažu sve više novca. Čak se i španski superkup prošle godine održao u toj zemlji. Bio je to nogometni spektakl, neviđen u Saudijskoj Arabiji, a bogate obitelji koje vode glavnu riječ u zemlji, voljele bi redovno na svojim stadionima gledati najveće nogometne zvijezde.

Kristiano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) odbio je promovisati turizam Saudijske Arabije, nakon što su mu ponudu poslali članovi jedne od najbogatijih familija u zemlji, piše engleski "Telegraph". 

Ronaldu je ponuđeno šest miliona eura godišnje da snimi nekoliko reklama, ali i da posjeti Saudijsku Arabiju, kako bi je promovisao i na taj način.

Istu ponudu poslali su i Mesiju (Messiu), ali njegovi predstavnici, baš kao ni Ronaldovi, nisu prihvatili ponudu jer ne žele imati ništa s državom tako loše reputacije.

Saudijci će sada morati potražiti novo veliko nogometno ime, koje bi bilo voljno odrađivati taj posao za njih, a kao najizglednija opcija spominje se Nejmar (Neymar).  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.