SRBIJA

Savo Milošević bio u bunkeru Velje Nevolje

S njim bili i igrači Partizana

Milošević: Druženje u bunkeru s navijačima. Printscreen

N. Demirović

9.2.2021

Nakon hapšenja Velja Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, jednog od vođa navijača Partizana, vođe ozloglašenog kriminalnog crnogorskog Kavačkog klana, nižu se informacije o onome što je radio. 

Policija je tokom hapšenja na stadionu u Humskoj pronašla i bunker sa oružjem koje je, prema nekim saznanjima, koristila ova kriminalna grupa.

Kako prenose srbijanski mediji, nesvakidašnje u cijeloj priči je to što su taj bunker pred početka aktuelne sezone posjetili Savo Milošević i fudbaleri Partizana. Crno-bijeli su, kao po tradiciji, pred start sezone dijelili sezonske karte najvjernijim navijačima, ne sluteći šta će se samo par mjeseci kasnije na istom tom mjestu otkriti.

Fudbaleri Partizana, zajedno sa stručnim štabom i Savom Miloševićem na čelu, bili su dio organiziranog tradicionalnog druženja navijača i fudbalera pred start nove takmičarske sezone, a koje je ovog puta zbog cijele epidemiološke situacije bilo organizovano u prostorijama restorana FK Partizan.

Druženje se u jednom trenutku preselilo iz restorana u navijački bunker gdje su fudbaleri imali pravo da odaberu jedan rekvizit sa obilježjem južne tribine i svih Grobara, što se može videti i u videu koji je stajao na oficijelnoj stranici FK Partizan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.