IDE NA AUKCIJU

Prodaje se Maradonin Porsche, početna cijena 200.000 eura

Vozio ga dok je igrao za Sevilju

Vozilo na aukciju dolazi s prijeđenih oko 120.000 kilometara. AGENCIJE

A. Vatreš

2.3.2021

Automobil Porsche, kojeg je davno posjedovao argentinski nogometni velikan Dijego Maradona (Diego) tokom njegove posljednje sezone u Evropi, ove sedmice ide na aukciju.

Maradona je 1992. godine vozio srebrni Porsche 911 na treninge i utakmice dok je igrao za špansku Sevilju, a bila je to njegova posljednja sezona u Evropi nakon što je odslužio 15-mjesečnu zabranu zbog pozitivnog testa na droge.

Maradona je tokom te sezone bio u naslovima izvan terena jer ga je policija zaustavila upravo u ovom vozilu zbog prolaska kroz crveno svjetlo i brzine od 180 km na sat u centru grada.

- Vozio ga je samo Dijego Armando Maradona i zbog toga bi ovaj automobil vjerojatno mogao vrijediti dvostruko ili tri puta više od vrijednosti standardnog automobila - rekao je Gregori Tujtens (Gregory Tuytens), specijalist za automobile u aukcijskoj kući Bonhams, u skladištu u Belgiji, prenosi Hina.

Internetska licitacija trajat će od srijede do 10. marta, a početna cijena je 200.000 eura, dok vozilo na aukciju dolazi s prijeđenih oko 120.000 kilometara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.