SAN HUAN

"El Diamante" se predao policiji: Tereti se za stravičan zločin

Portorikanski bokser i nekadašnji olimpijac predao se protekle nedjelje u San Huanu, nedugo nakon što je pronađeno mrtvo tijelo 27-godišnje žene za koju se vjeruje da je bila njegova ljubavnica i koja je nosila njegovo dijete

Feliks Verdaho. Agencija

G. Š. / BoxingScene

3.5.2021

Feliks Verdaho (Felix Verdejo) suočen je s teškim optužbama za otmicu i ubistvo trudnice Keišle Marlen (Keishle Marlen Rodriguez Ortiz). Portorikanski bokser i nekadašnji olimpijac predao se protekle nedjelje u San Huanu, nedugo nakon što je pronađeno mrtvo tijelo 27-godišnje žene za koju se vjeruje da je bila njegova ljubavnica i koja je, kako navode strani mediji, nosila njegovo dijete.


Tijelo bačeno u lagunu

Video dokazi ukazuju na to da je tijelo mlade Keišle bačeno u lagunu i to nakon što je bila pretučena i drogirana. Sve to odvilo se nakon njenog navodnog sastanka s Verdehom i barem još jednim sudionikom, javlja BoxingScene koji se poziva na informacije s naloga za hapšenje.

Na dokaze koji ukazuju na Verdeha, odnosno na njegovu uključenost u ovaj teški zločin, istražitelje je naveo neimenovani svjedok koji je navodno, iz prve ruke, upoznat s otmicom, kao i ubistvom.

Prema prijavi, Vardeho je 27. aprila kontaktirao Kejšli a kada je postao svjestan da već mjesec nosi njegovo dijete, navodno je nagovarao žrtvu na podbačaj. Istraga sugerira i da je Verdeho tada stupio u kontakt sa svjedokom te "zatražio pomoć u prekidu trudnoće."

Telefonski zapisi sugeriraju da je portorikanski bokser kontaktirao Kejšli u četvrtak te zatražio sastanak u blizini njenog prebivališta. Verdeho i svjedok tada su se odvezli u Feliksovom automobilu (Dodge Durango SUV) koji odgovora opisu vozila kojeg je kamera uhvatila u blizini lagune u kojoj je pronađeno mrtvo tijelo.

Prema navodima svjedoka, bokser je žrtvu udario u lice te u nju injekcijom ubrizgao ranije nabavljene supstance. Verdeho i svjedok potom su žrtvi vezali ruke i noge, a svjedok je potom uzeo ključeve i ukrcao se u Keišlin automobil (Kia Forte).

Verdeho je navodno potom drogiranu i bez svijesti Keišli prevezao u svom vozilu do "Teodoro Moscoso" mosta i bacio u vodu. Prema prijavi, Verdeho je potom i ispalio hitac u nesretnu djevojku.


Advokati odbili komentirati teške optužbe

Tijelo mrtve Keišli pronađeno je u subotu. Njeno lice bilo je toliko unakaženo da je nije bilo moguće identificirati bez zubnog kartona. Ovaj slučaj i službeno je preuzeo FBI iz kojeg su odmah prikupili telefonske zapise koji ukazuju na komunikaciju Verdeha i žrtve 28. i 29. aprila.

Verdeho se predao policiji u nedjelju navečer, a on i njegovi advokati zasad su odbili komentirati teške optužbe. Inače, 27-godišnji bokser nadimka 'El Diamante' tokom profesionalne karijere je upisao 27 pobjeda i dva poraza. Nastupao je u lakoj kategoriji, a posljednji put u ringu je viđen 12. decembra 2020. godine kada je tehničkim nokautom poražen od Japanca Masajašija Nakatanija (Masayoshi) .

On je 2012. godine, kada je i postati profesionalac, predstavljao je Portoriko na Olimpijskim igrama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.