POSLALI PORUKE

Fudbaleri Pol Pogba i Ašraf Hakimi iskazali solidarnost s Palestincima

Hajde da svi volimo jedan drugog, napisao igrač Mančester Junajteda

Pogba i Hakimi. AGENCIJE

Anadolija

10.5.2021

Fudbaler Mančester Junajteda Pol Pogba (Paul) i igrač Intera iz Milana Ašraf Hakimi (Achraf) iskazali su solidarnost s Palestincima nakon što su izraelske snage napale džamiju Al-Aksa, javlja Anadolu Agency (AA).

- Svijetu su potrebni mir i ljubav. Uskoro će biti pomoći, hajde da svi volimo jedan drugog. #MOLIMOSEZAPALESTINU (#PRAYFORPALESTINE) - naveo je Pogba na Instagramu.

Hakimi je na Twitteru napisao #OsloboditePalestinu (#FreePalestine) kako bi izrazio solidarnost s Palestincima.

Palestinci u Al-Kudsu već nekoliko dana protestuju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Šeik Jaraha. Situacija je eskalirala nakon što su izraelske snage u petak intervencijom pokušale rastjerati vjernike iz kompleksa Al-Akse.

I jutros su izraelske snage intervenisale protiv Palestinaca koji su se okupili nakon klanjanja sabah-namaza kako bi spriječili ulazak ekstremnih jevrejskih grupa u kompleks Al-Akse.

Palestinski Crveni polumjesec saopćio je da je broj povrijeđenih u intervenciji izraelskih snaga protiv Palestinaca u kompleksu Al-Akse u okupiranom Al-Kudsu povećan na 305.

Ekstremne jevrejske grupe jučer i danas obilježavaju "Dan Al-Kudsa" u znak sjećanja na dan kada je Izrael na koncu Šestodnevnog rata 1967. godine okupirao Al-Kuds. Tim povodom su pozvali radikalne Jevreje da uđu u kompleks Al-Akse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.