ITALIJA

Venecija se vratila u elitu nakon 19 godina pa predsjednik skakao u kanal

Izbacili Citadelju u doigravanju

Venecija: Veliko slavlje nakon plasmana u Seriju A. SCREENSHOT

E. Ćosić

28.5.2021

Fudbaleri Venezije ponovo će igrati u Seriji A, nakon što su izbacili Cittadellu u doigravanju za plasman u viši rang. Nakon što su u prvoj utakmici kao gosti slavili sa 1:0, odgovarao im je i remi u revanšu, ali nije sve krenulo najbolje Paola Zanetija (Zanetti). 

Cittadella je vodila od 25. minute s 1:0, a dodatni problem predstavljao je i isključenje Paskala Mazočija (Pasqual Mazzocchi) koji je pocrvenio u 35. minuti. Ipak, golom Rikarda Bokalona (Riccarda Bocalona) u 93. minuti Venecija je došla do poravnanja, a po posljednjem sudijskom zvižduku uslijedilo je veliko slavlje koje se potom prenijelo i na ulice italijanskog grada.

Tako se Venecija vratila u elitni razred italijanskog fudbala nakon 19 godina, prvi put će igrati Seriju A još od sezone 2001/02. Predsjednik kluba Dankan Nojdrajer (Duncan L. Niederauer) svjestan je kakav uspjeha koji su napravili njegovi fudbaleri. Pokazao je kako mu ništa nije teško dok ekipa dobro igra i da drži do datih obećanja. Obećao je da će skočiti u venecijski kanal ako njegovi igrači izbore promociju, a kako jesu, Nojdrajer je morao skočiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.