BRAZIL

Navijač želio pozdraviti Nejmara, pa ga povrijedio

Vješti navijač umakao osiguranju, ali onda prouzrokovao veliki problem svojoj reprezentaciji

Nejmar: Nespretni navijač Brazila povrijedio najveću zvijezdu. SCREENSHOT

E. Ćosić

4.6.2021

Fudbalska reprezentacija Brazila okupila se u Porto Alegreu pred utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koju "Selesao" igra večeras protiv Ekvadora. Pred hotel koji im služi kao baza stigli su i mnogobrojni navijači kako bi pozdravili ekipu i eventualno ugrabili poneki autogram.

Najveći magnet za navijače bila je zvijezda PSG-a Nejmar (Neymar) koji je u pretjeranom oduševljenju navijača zadobio i povredu, koja je uplašila sve u brazilskom kampu. Grupa mladića htjela je pozdraviti Nejmara, ali samo su oni najspretniji uspjeli nadmudriti zaštitare i u trku stigli do svog idola. Dvojica fanova su do njega stigla istovremeno i u trku, a onda se jedan od njih okliznuo te na kraju uklizao Nejmaru u noge u maniru defanzivaca koji jedino na taj način mogu zaustaviti odličnog Brazilca. 

Pojavio se i video s mjesta događaja, gdje se vidi da je Nejmar nakon kontakta s navijačem šepajući otišao prema hotelu. Iz brazilskog tabora se nadaju da će sve biti uredu i da će najveća zvijezda povesti ekipu protiv Ekvadora. Utakmica je na rasporedu u noći između petka i subote (02:30). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.